Episode 12: Tangmarker er fundamentet for den grønne madrevolution

Tangmarker er fundamentet for den grønne madrevolution
Lyden af Videnskab
 

I fremtiden vil vi kunne møde et bredt udbud af tangprodukter i supermarkeder, og vi vil kunne nyde synet af tangmarker, når vi kigger ud over havet, og vi vil kunne glæde os over, at det er lykkedes os at ændre vores madkultur og gøre produktion af mad langt mere bæredygtig til gavn for klimaet og klodens evigt voksende befolkning. 

I denne episode af Lyden af Videnskab skal der spises tang, duftes til tang og snakkes rigtig meget om tang. Der er næsten ingen grund til at nævne alle de gode grunde, der til at at spise mere tang og mindre kød, men det vil alligevel blive nævnt, men mest af alt vil der blive åbnet op for en hel ny verden af egenskaber ved tang, der både vil gavne klimaet, brødføde mennesker, erstattet sundhedskadelige tiltætningstoffer i fødevare og måske endda blive din nye solcreme. Vi skal på besøg i ét af den grønne madrevolution arnesteder, nemlig Fødevareinstituttet på DTU.

Podcasten er støttet af Novo Nordisk Fonden

Medvirkende: Rie Sørensen, Fødevareteknikker ved Fødevareinstituttet, DTU
Ditte Baun Hermund, Adjunkt ved Fødevareinstituttet, DTU


Journalist, tilrettelægger og producer; Sofie Hjorth 
Musik komponist; Hjalte Bested Hjorth

Hjemmeside og Grafisk design: Sara Laub


 
Previous
Previous

Episode 13: Musik i Hjernen og Opskriften på et Musikalsk Dopamin fix

Next
Next

Episode 11: Power-to-X er muligheden for bæredygtig luftfart og søfart.